HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

HAFTANIN TAKIMI:HOUSTON ROCKETS

 

   YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ    

      NBA’de All-Star haftasına gittikçe yaklaşırken, her takım yavaştan kendi ritmini bulmaya ve potansiyelinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Haftanın Takımı serimizde 4. konuğumuz son zamanların en inişli çıkışlı takımlarından Houston Rockets.


           Bu sezon öncesinde akıbeti en çok beklenilen takım açık ara Houston’dı. James Harden’ın takımdaki durumu belli değildi ve net bir kadro oluşmamıştı. Sezonun ilk kısmında ise James Harden takası gerçekleştirildi. Bu dev takasın Houston’a olan etkisini kısa bir biçimde “JAMES HARDEN TAKASININ PERDE ARKASI” adlı yazısında belirtmiş ve bu takasın Houston’a olan etkisini ilerleyen dönemlerde göreceğimizi belirtmiştik. Şu anlık görüldüğü üzere bu takas Houston Rockets’a gayet olumlu bir geri dönüş sağlamış. Biz de bu hafta Houston’ın durumunu kısaca irdeleyeceğiz.

            Sezon öncesinde hem GM hem de koç değişikliği yapan takım, yönetim anlamında yenilenmeye gitti. Daha sonra belirttiğimiz gibi James Harden takımdan ayrıldı ve Houston, resmi olarak yeniden yapılanmaya başlamış oldu. Serbest oyuncu döneminde Christian Wood gibi modern bir uzunu 3 yıllık 40 milyon dolara alan takım gelecekteki yapısını da Wood üzerinden kuracak gibi gözüküyor. Aynı zamanda ellerinde John Wall gibi sakatlıktan dönmüş ancak beklenenden daha iyi bir performans sergilemiş bir isim var. Bunların yanı sıra da Victor Oladipo, Demarcus Cousins ve Eric Gordon gibi isimler de aslında kağıt üstünde takımın belli bir potansiyeli olduğunu gösteriyor ancak günümüz takımları artık o kadar ileri seviyede ki, böyle bir takımın bile şampiyonluk kazanma ihtimali neredeyse yok seviyesinde. Şu anda Batı Konferansında 10. sırada bulunan takımın hedefinin aslında tanking yapıp, draftlardan olabildiğince yetenekli oyuncu çıkarmak. Bu sezon takım lideri gibi gözüken Christian Wood bu sezon 22.0 sayı, 10.2 ribaund, 1.3 asist ortalamaları ile oynuyor ve bu rakamları sadece 31.2 dakikada gerçekleştiriyor. Bunun dışında takımın yeni koçu Stephen Silas da geçen seneki izolasyon oyunu oynayan takımı tamamen evirmiş durumda. Artık Houston daha pasa dayalı ve takım oyunu oynuyorlar.


    

        Yine de belirtelim ki Houston’ın asıl amacı bu sezon değil ilerideki sezonlar. Bu yüzden takımdaki John Wall, Victor Oladipo, Eric Gordon ve PJ Tucker gibi isimlerin hepsi takasa açık durumda. Daha önce de belirttiğimiz gibi Houston Rockets, bu takaslardan olabildiğince draft hakkı ve genç oyuncu kovalayacak. Şu an Houston’da geleceği olan isimler: Christian Wood, Jae Saen Tate, Danuel House Jr. Ve David Nwaba gibi gözüküyor. Bu dört isim de genç ve geliştirilmeye açık durumdalar. Özellikle Wood dışında ben, en potansiyelli oyuncunun Tate olduğunu düşünüyorum. Kendisi, şut atabilmesinin dışında, oyun kurucu özelliklerine de sahip ve saha görüşü ileride üst düzeyde olacak gibi gözüküyor.

        Harden takasından sonra son 8 maçında 7 galibiyet alan Houston Rockets için işler şu anlık yolunda gözüküyor gibi. Tabii ki de bu kadro ile sürekli olarak bir devamlılık sağlanması zor görünüyor ki söylediğimiz gibi takımın hedefi zaten bu değil. Önümüzdeki ay boyunca Houston’dan baya bir takas haberi duyabilmek çok olası gözüküyor.

        Okuduğunuz için teşekkürler. Görüşmek üzere.


Yorumlar