HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

DOSYA KONUSU:ANORMAL ADAM KYRIE IRVING

 

YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ

           Kyrie Irving denilince ilk olarak aklınıza ne geliyor? Harika top kontrol yeteneği, saf bir skorer olması dışında benim aklıma ilk gelen kelime “cinslik” oluyor maalesef. 10 yıllık NBA kariyerinde adını saha içinde yaptığı işlerden çok saha dışında bahsettiren Irving, son dönemlerde de yaptıklarıyla adından bahsettiriyor.

           





            Kyrie Irving, 2011 NBA Draftında Cleveland Cavaliers tarafından ilk sırada seçildi. O sıralar durumu rezalet olan Cleveland için Irving muazzam bir tercihti ki öyle de oldu. Lige geldiği anlardan itibaren adından övgüyle söz edildi. Daha sonra LeBron James’in de 2014 yılında Cleveland’a dönmesi ile birlikte Kyrie, LeBron’un yanında gelişiminin büyük bir kısmını tamamladı hatta LeBron’la beraber bir şampiyonlukta yaşadılar. Bu olaylar yaşandıktan sonra verdiği bir röportaj esnasında Cleveland sahaya çıktığında sahanın en iyi oyuncusunun kendisi olduğunu belirtti. İnsanlar tabii ki  de hemen LeBron’un da sahada olduğunu ve Irving’in kendisini abarttığını söyleyip sosyal medyadan Irving’e tepki gösterdi. Bu açıklamayı yaptığı sıralar dünyanın düz olduğuna olan inancını da medya ile paylaşınca, insanlar bu iki açıklamanın üstüne Irving’i alay konusu yaptılar ve sosyal medyada uzun bir süre boyunca gündemde kaldı. Bunların da üstüne Cleveland’da ikinci adam olmak istemiyorum, diyen Irving 2017’de Cleveland’dan ayrılıp Boston Celtics’in yolunu tuttu.

    

            Boston kariyerinin farklı olacağını düşündüğümüz Irving, bu dönemde de adını takım içinde yarattığı negatiflik ve maç esnasında top paylaşımı yapmaması ile konuşturdu. Zaten 2 sezon süren Boston kariyerinin bir kısmını da sakatlıkları yüzünden konuştu. Bu sezonlar boyunca da sürekli olarak birbirine zıt düşen, bir dediği bir dediğini tutmayan saçma açıklamalarda bulundu.

            Bunları size anlattım çünkü biraz sonra anlatacağım olayı okuduğunuzda bunun –en azından Kyrie standartlarında- gayet normal olduğunu anlayın.


            Bu sezona Brooklyn Nets ile harika ötesi bir giriş yapan Irving sezona %50.4 isabetle 27.1 sayı, 5.3 ribaund ve 6.1 asist ortalamalarıyla başladı. Takım içi uyum gerçekten güzel görünüyordu ancak sezonun 5. Maçında Irving, kişisel sebebinin olduğunu bahane ederek bir maç oynamayacağını belirtti. Herkes tabii ki de bu duruma şaşırmamıştı ancak Brooklyn gibi şampiyonluğa ciddi aday olan bir takımı da uzun süre yüz üstü bırakmaz deniliyordu. Aradan 2,3 ve 4 maç geçti ancak Irving’ten ses seda yoktu. Brooklyn koçu Steve Nash’e bu konu hakkında soru sorulduğunda Nash, Irving’e 4 gündür ulaşılamadığını, telefonlarına cevap vermediğini belirtti. Sonra is bir doğum günü partisinde maskesiz bir şekilde eğlenirken görüntülendi. Bu başta bütün Brooklyn taraftarları olmak üzere herkesten büyük bir tepki topladı. Bütün bu olaylar sonucunda NBA COVID-19 protokolleri gereği Irving’e 50.000 dolar ceza kesti ve maaşından da yaklaşık 815.000 dolar’ın kesileceği açıklandı. Şuan COVID 19 protokolleri gereğince iki gün önceki Orlando maçına çıkmayan Irving’in karantina süresi bittikten sonra takıma dönmesi bekleniyor.

            Belirtmek isterim ki Irving’in yaptığı bu olay tamamen empatiden yoksun ve bencilce bir hareket. Her NBA oyuncusunun kendisinden önce takıma ve takım arkadaşlarına sorumluluğu vardır. Takımınız NBA’de en zayıf gözüken takımlardan birisi olsa bile hiçbir oyuncu takımını habersiz bırakıp ortadan kaybolmamalıdır. Bu durum, takıma ihanet anlamına gelir ve aynı zamanda oyuncunun değer profilini de düşürür.

            Bu durumlardan sonra tek umacağımız şey Irving’in artık bu tarz olaylar gerçekleştirmemesi ve bütün odağını basketbola vermesidir. Okuduğunuz için teşekkürler.



Yorumlar

  1. irving bu takımda oldukça brooklyn'in işi oldukça zorlaşacak gibi duruyor

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle öyle. Bizim fikrimizce de Irving takaslanmali :)

    YanıtlaSil
  3. Anlatımının ve üslubunuz gayet hoş. Ama bu adam hani bedava verseler almam, dedikleri türden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kesinlikle görüşünüze katılıyorum

      Sil

Yorum Gönder