HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

HAFTANIN TAKIMI: PHİLADELPHİA 76ERS

 

YAZAN: EŞREF YİĞİT TONBİL



Haftanın takımı serimizde bu hafta Philadelphia 76ers takımını değerlendireceğiz. Geçtiğimiz iki haftada düşük hedefleri olan takımları incelemiştik fakat bu hafta şampiyonluk adaylarından birini seçtik. Dilerseniz başlayalım.

 

Uzun bir yapılanma süreci geçirdikten sonra istediği başarıları elde edemeyen takım, artık en azından bir Konferans finali görmek istiyor. Bu hedefler doğrultusunda bir koç değişikliği yaparak Brett Brown yerine Doc Rivers’ı getirdiler. Koç değişikliği dışında da Dwight Howard, Danny Green ve Seth Curry gibi önemli oyuncuları kadrosuna katarak sezona girdiler. İlk 8 maçta aldıkları 7 galibiyet ile de bu sezon hedeflerine ulaşmak konusundaki kararlılıklarını herkese gösterdiler. Kazandıkları maçların hepsinde zorlanmadan, istedikleri oyunu ortaya koyarak kazandılar. 7 Aralık tarihinde oynanan Brooklyn Maçında ise Philadelphia’nın sezonuna etki edecek bir hata yaşandı. Bu hatadan “NBA’DE COVİD-19 VE SETH CURRY OLAYI” adlı yazımızda bahsetmiştik o yüzden bu yazıda o konuya girmeyeceğim. Brooklyn maçıyla beraber Philadelphia takımı tam 6 maça eksik kadrosuyla beraber 8 kişilik rotasyon ile çıkmak zorunda kaldı. Bu maçların 4 ünü kaybeden takım kendileriyle aynı sorunu yaşayan Miami takımını yenerek bu süreci nitekim daha az bir hasarla atlatmış oldu. Kadro toplandıktan sonra da oynadıkları 6 maçın 5’ini kazandılar ve konsantrasyonlarını kaybetmeden hedefe doğru yürümeye devam ediyorlar. Lig sıralamasında ise Philadelphia 76ers 14 Galibiyet 6 Mağlubiyet ile Doğu konferansında 1.sırada bulunuyor.


Oyuncu istatistiklerine bakacak olursak. Bu sene Philadelphia 76ers’ın lider olmasına en büyük katkıyı sağlayan oyuncu Joel Embiid diyebiliriz. MVP yarışında da zirveyi yakından takip eden Embiid inanılmaz bir motivasyon ile oynuyor. 20 maçın 16’sında oynayan Embiid maç başına 31,6 dakika süre alarak, 28,3 sayı, 11,1 ribaund ortalaması ile oynuyor. İstatistiklerinin dışında gerek savunmada gösterdiği performans gerek ise bir oyun kurucu gibi top yönlendirmesi ve sahayı top ile koşması da Philadelphia açısından fark yaratan özellikleri. Embiid dışında Tobias Harris ve Ben Simmons’da bu takımın yıldızları olarak hedefler doğrultusunda gereken katkıyı veriyor. Bu üç yıldız dışında 7 maç kaçıran Seth Curry ve pota altındaki sertliğiyle takıma enerji katan Dwight Howard’da oldukça iyi iş çıkarıyor.


Bu sene Philadelphia için en büyük kazanç ise Tyrese Maxey oldu. Bu sezon 1.tur 21.sıradan draft edilen çaylak oyuncu yaşanan Seth Curry olayı sonrası aldığı süredeki artışı oldukça iyi değerlendirdi. O süreçte her ne kadar çoğu maçı kaybetseler de ortaya koyduğu istek ve azim herkes tarafından Tyrese Maxey ismine bir sempati oluşturdu. 20 maçın hepsinde oynayan genç yıldız maç başına 18,9 dakika süre alıp 9,6 sayı, 2,2 ribaund ve 1,9 asist ortalaması ile oynuyor. Pozitif etki yaratan oyuncular dışında hala bekleneni veremeyen bir Danny Green ismi var. Toronto da şampiyonluk yaşadıktan sonra gittiği Lakers’da düşüş yaşayan Green bu senede hala kendine gelebilmiş değil. 



Milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ise yaşadığı sakatlık ve covid protokelleri gereğince birçok maç kaçırdı ve sadece 9 maça çıkabildi. Geçen sezon zaman zaman bize potansiyelini gösteren Furkan, bu sezon şu ana kadar sönük kaldı. Sürelerinde artış olması için fiziğinin biraz daha gelişmesine ihtiyacı olan Furkan şut isabet yüzdesini de arttırması gerekiyor. Umarız sezonun kalanında kendini gösterecek performanslara imza atar.




Sezon sonunda Philadelphia 76ers ne yapar? Sorusunu sorduğumuzda ise cevap olarak Doğu Konferasında bulunmalarının avantajını kullanarak ve rotasyonundaki oyunculardan aldığı katkıya da bağlı olarak Konferans Finali görebileceklerine inanıyorum. Peki sizin fikirleriniz neler? Philadelphia 76ers sezonu nerede tamamlar?






Yorumlar

  1. Ben simmons 3lük atmayı öğrenirse şampiyon olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan kendisinin şut çalıştığını biliyoruz ama maçta kullanmıyor hiç nedense :)

      Sil

Yorum Gönder