HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

HAFTANIN TAKIMI:CLEVELAND CAVALIERS

 

YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ




2020-2021 NBA sezonunda şampiyonluk adayı olan birkaç takım bulunuyor. Bu takımların yanında ise belli bir seviyeye ulaşmak ve kendilerinin de şampiyonluk için aday olabileceğini kanıtlamak isteyen takımlar var. Hepsine ek olarak birde sezona herhangi bir hedefle başlamayan, çoğu kişi tarafından zayıf görülen ve yönetimin tek amacının rotasyon oluşturmak olduğu takımlar var. Bazı zamanlar bu takımlar bizlere sürpriz yapıp ne kadar potansiyelli olduklarını gösterebiliyorlar. Bizde bugün bu takımlardan biri olan Cleveland Cavaliers konuşmaya karar verdik.

            Aslına bakarsak Cavaliers bu hafta sadece iki maç oynadı ancak oynadığı bu iki maçın yükünün beş maç seviyesinde olduğu su götürmez bir gerçek. İki maçı da Brooklyn Nets’e karşı oynayan takım, harika ötesi olan maçı iki uzatmada, diğer maçı ise normal sürenin sonunda +10 sayı fark kazandı. İlk maçta hem Kevin Durant hem James Harden hem de Kyrie Irving varken, ikinci maçta ise James Harden ve Kyrie Irving sahaya çıktı. Bu maçların dışında Cleveland sezon başından beri neredeyse her maçta beklenenin üstünde performans sergiledi.


Şimdi ise kadro derinliği ve rotasyonu inceleyelim. Kadroya kısaca bir göz gezdirdiğimizde görüyoruz ki aslında Cavaliers’ın elinde o kadar kaliteli malzeme yok. Bu takımı tek bir kelimeyle tanımlamak gerekse ben “istek” ya da “hırs” kelimesini tercih ederdim. Koç J.B Bickerstaff takımı bir bütün halinde tutmayı şuan için gayet iyi başarıyor ve takıma bir kimlik kazandırıyor. Her oyuncuya hak ettiği dakikayı ve özgürlüğü verdiğini düşünüyorum bu sebepten dolayı da takım beraber istekli ve mutlu gözüküyor. Takımın ana ya da yıldız oyuncusu diyebileceğimiz Colin Sexton genel olarak çok beğenilen bir oyuncu değildi ama özellikle bu sezon oyununu harika şekilde geliştirdi ve kendisi de olgunlaştı. Artık her aldığı topu potaya fırlatan bir Sexton’dan ziyade düşünerek oynayan bir Sexton görmek oldukça memnun edici. Bunun dışında kontrat senesi olması sebebiyle Andre Drummond’da maç başına 18,8 sayı ve 15,1 ribaund istatistikleriyle oynuyor ki bunları da oldukça verimli bir şekilde yapıyor.

Bunun dışında takıma yeni katılan Taurean Prince ve Jarret Allen’da ilk iki maçlarında eski takımlarına karşı –özellikle Jarret Allen- iyi bir performans sergilediler. Larry Nance Jr.’ı da bir pivot olarak kullanmaktan vazgeçen Bickerstaff ve ekibi, bence klasik bir uzundan alabilecekleri bütün verimi bu sayede almış oluyorlar. Milli oyuncumuz Cedi Osman ve çaylak Isaac Okoro’nun da kadroya derinlik kattığını söylemek yanlış olmaz. Özellikle Okoro’nun savunma performansı takımı bir tık yukarı çekiyor. Cedi Osman’ın da bu sene 13,9 sayı, 3,9 ribaund ve 3,8 asist istatistikleri ve yüzdeli oynayışıyla hücum anlamında takıma verim katıyor. Kevin Love’un da takıma yakın bir zamanda döneceğini düşünürsek, takım Doğu Konferansında orta sıralar için iddaalı gözüküyor.

 


    Cleveland Cavaliers bu sezon sonu ne yapar? sorusunu sorduğumuzda ise bu sorunun net bir cevabının olmadığını görüyoruz. Evet, şuan gerçekten istikrarlı durumdalar ve rüzgarı almış gözüküyorlar ancak şunu da unutmamak lazım ki bu tarz takımlar rehavetin etkisine kapılıp kolayca dağılabilirler. Benim tahminim takımın Cleveland’ın bu sene konferansı 8-10 arasında bitireceği yönünde. Doğu Konferansı gibi bir konferansta playoff şanslarının olduğunu söylemek mümkün gözüküyor. Okuduğunuz için teşekkürler. Görüşmek üzere.


Yorumlar