HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

ÖZEL İÇERİK:NBA’DE BU SEZONUN ŞAMPİYONLUK ADAYLARI

 YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ&EŞREF YİĞİT TONBİL


Artık NBA sezonunun ilk çeyreğinin tamamlanması ile birlikte bu sezonki şampiyonluk adayları yavaştan netleşmeye başladı. Beklenen bazı takımlar iddiasını sürdürürken, bazı takımlarda bizlere daha şimdiden “Acaba?” sorusunu sordurttu. Bizde yazarlar olarak toplam yedi farklı takım belirleyip kısaca değerlendirdik.






LOS ANGELES LAKERS

            Sezon başında kadrosuna önemli eklentiler yapan Lakers şu anda 14-4’lük derecesi ile Batı Konferansında lider konumunda bulunuyor. 36 yaşında kariyerinin 18.sezonunu geçiren Lebron James’in gösterdiği muazzam performans Lakers’ı zirvede tutan en önemli etken. MVP yarışında da zirvede olan Lebron %41,2 ile üçlük atarak bu konuda kariyerinin en parlak dönemini geçiriyor. Lakers Lebron dışında sene başında kadrosuna kattığı Montrezl Harrel ve Dennis Schröder’den de gerekli katkıyı alıyor. Şu an için Lakers’taki tek soru işareti Anthony Davis. Geçen sezon özellikle Playofflar da gösterdiği muhteşem performansla öne çıkan Davis bu sezona çok konsantre başlamamış gözüküyor fakat sezon ilerleyip kritik dönemeçlere girildikçe Davis’in toparlanacağını düşünüyorum. Kadro kalitesine ve oynanan basketbola baktığımızda bu senenin şampiyonluk için en büyük adayı Los Angeles Lakers diyebiliriz.


BOSTON CELTİCS

            Brad Stevens yönetiminde son 4 yılda 3 kere Konferans Finalinde elenen Boston Celtics bu sene en azından konferans şampiyonluğu için oldukça iddialı. Jayson Tatum’ın artık tam anlamıyla bir lider olması ve Jaylen Brown’un kariyer sezonunu geçirmesi Boston’ı şampiyonluk yarışında iddialı konuma getiren etkenlerden en önemlileri. Brad Stevens’ın kadrosundaki her oyuncudan verim alması ve Kemba Walker’ında geri dönmesiyle birlikte Boston için işler oldukça iyi gidiyor. Doğu Konferansında 2.sırada bulunan takım bakalım son zamanlardaki şanssızlığını kırıp NBA Finali’ne çıkabilecek mi?

LOS ANGELES CLIPPERS:

            Geçen sezonun açık ara en büyük hayal kırıklığı yaratan takımı Clippers ne olursa olsun bu sene de en güçlü şampiyonluk adaylarından biri konumunda. Geçen sezondan bazı parçalarını serbest bırakan veya takas eden LA ekibi, bu sezon başında Nicola Batum,Luke Kennard gibi iyi isimleri kadrosuna kattı. Koç değişikliği de gerçekleştiren takım, Kawhi Leonard ve bu sezona harika ötesi başlayan Paul George ile birlikte Clippers bu sezonu şampiyon tamamlama ihtimali yüksek takımlardan.


BROOKLYN NETS

            Bu senenin en çok merak edilen takımı Brooklyn Nets. Geçen sezonun yarısını kaçıran Kyrie İrving ve Sezonun tamamında oynamayan Kevin Durant’in sezona harika ötesi girmeleri Brooklyn taraftarını fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Daha sonra Kyrie’nin alışılagelmiş kişisel problemleri nedeniyle bir süre takımdan uzak kalması ve Spencer Dinwiddie’nin sezonu kapatması Brooklyn için soru işaretleri oluşturdu. Kyrie’nin geri dönüp şehirden ve taraftarlardan özür dilemesi, takasla James Harden gibi bir süperstarın daha kadroya katılması tekrardan Brooklyn’i şampiyonluk potasına soktu. Kağıt üstünde her ne kadar mükemmel bir kadro olarak dursa da Brooklyn’in eksileri ve soru işaretleri çok fazla. Savunmaya bir çözüm bulmaları ve başlı başına çözümü olmayan bir Kyrie İrving’e sahip olmaları Brooklyn’i çok güçlü bir şampiyonluk adayı yapmıyor maalesef. Eğer savunmaya ve rotasyona yönelik bir hamle yapmaz ise Brooklyn’in işi oldukça zor görünüyor. Şu anda 11-8’lik performansı ile Doğu konferansın da 5. Sırada bulunuyorlar.

PHILADELPHIA 76ERS

            Geçen sezon kadrosundaki başta Ben Simmons olmak üzere birçok oyuncusunun sakatlığı yüzünden Playofflarda ilk turda elenen Philly, bu sezon kimsenin beklemediği kadar koordine ve başarıya aç gözüküyorlar. Özellikle Joel Embiid’in harika ötesi oyunu ile takımı taşıması ve bu sezon bambaşka bir kafa yapısında oynaması, aslında birazda bu sürprizi normal kılıyor. Ben Simmons’ın da oyununu bu sezon iyice geliştirmesi ve takıma eklenen Seth Curry sayesinde, Philly, Doğu Konferansında olmanın avantajlarını da kullanarak bir final hata bir şampiyonluk görebilir.

MILWAKUEE BUCKS

            Aynı Clippers gibi geçen sezonun en büyük şok ve hayal kırıklığı yaratan takımlarından biri olan Milwakuee’nin bu sene iddialı olması çoğu kişiyi şaşırtmadı.Takımınızda Giannis Antetokounpo gibi bir oyuncu olduğu sürece zaten direkt olarak bir şampiyonluk adayı oluyor Milwakuee Bucks. Bu sezon NBA hücum reytinginde ilk sırada olan Milwakuee, savunma anlamında da orta seviye bir performans sergiliyorlar. Bakalım bu Milwakuee hangi noktaya kadar ilerleyebilecek?



DENVER NUGGETS

            Hepimizin bildiği gibi Denver birkaç senedir hep şampiyonluğa daha yakın olan takımların bir tık arkasından geliyordu ancak bu sefer biz bu sene Denver’in gerçek bir şampiyonluk adayı olduğuna inanıyoruz. Bu sene Jamal Murray’nin oyunun seviye atlaması ve Nikola Jokic’in MVP seviyesinde harika oyun kuruculuğu ile beraber Denver hücum anlamında en az Milwakuee kadar üstün bir takım haline geliyor. Eğer ki sezon içerisinde savunma için bir iki hamle yapılır ve oyuncular yeterli çaba sarf ederse, Denver’ı kupayı kaldırırken görmek bizler için hiçbir sürpriz yaratmayacak.


Sezonun normal şartlarda Temmuz ayında biteceğini düşünürsek, daha işler değişebilir gibi gözüküyor. Şuan bize göre en net şampiyonluk adayları bu takımlar. Peki sizin bu sezonki favori şampiyonluk adayınız kim? Yorumlarda cevaplarınızı bekliyoruz.


Yorumlar

  1. Kaliteli yazılara devam, umarım uzun soluklu bi blog olur :)

    YanıtlaSil
  2. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Şampiyon belli "LOS ANGELES LAKERS" ikinci kim olacak bakalım🤔😉

    YanıtlaSil
  4. Şampiyon belli "LOS ANGELES LAKERS" ikinci kim olacak bakalım🤔😉

    YanıtlaSil

Yorum Gönder