HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

DOSYA KONUSU:BRADLEY BEAL VE DERRICK ROSE TAKAS HABERLERİ

 

       YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ

         Artık yavaştan NBA’de takas döneminin sonuna gelinirken belli başlı takımlar son hamlelerini yapmaya başladılar. Genelde ya daha iyi olmak isteyen, potansiyelinin sınırlarına ulaşamamış takımların ya da direkt olarak şampiyonluğa oynayan takımlar bu dönemde hame yaparlar ve tabii ki de her takas döneminin son aylarında olduğu gibi bu senede bazı büyük isimlerin adları takas listelerinde dönüp dolaşıyor. Bugün, son bir haftadır sürekli olarak konuşulan iki oyuncu ağırlıklı olmak üzere NBA’de önümüzdeki günlerde takaslanabilecek isimleri değerlendireceğiz.

        İlk olarak ligin bahtsız çocuğu Bradley Beal’dan başlayalım. Kendisi artık bu sezon bizlere yıldız oyuncu kategorisinde olduğunu ispatladı. Şu an ligde maç başına 34,8 sayı ile sayı kralı olan Beal, takımı Washington Wizards ile birlikte Doğu Konferansının en dibinde bulunuyorlar. Bunun sebebi Washington’un rezalet bir savunma değil, hiç savunma gücü olmamasından kaynaklanıyor. O yüzden Washington maçlarını izlerseniz, sürekli olarak 15 ya da 20 sayı yemiş bir Washington ve takımdaki Beal’ın 35,40 hatta 50 attığını ancak bu performanslar galibiyete yetmediği için kenarda kendisini sürekli hayal kırıklığına uğramış, sinirli ya da üzgün görebilirsiniz. Her ne kadar Bradley Beal bu takımdan ayrılmak istemediğini, bu takımı çok sevdiğini ve başarılı olacaksa burada olmak istediğini belirtse bile medyaya verdiği bu pozlar direkt olarak “Takasını mı isteyecek?” sorusunu sordurdu. Beal gibi bir oyuncu hangi takıma giderse gitsin katkı sağlar ama şu an Beal’ın adının çok konuşulduğu üç tane takım var. Bunlar Clippers, Lakers ve Miami. Clippers ve Lakers tabii ki de şampiyonluğa giden yollarını daha sağlama almak için Beal’ı isterken, Miami ise geçen seneki peri masalını devam ettirip bu sene de en azından bir final oynama peşinde olduğu için. Ancak ben Beal’ın bu sezonda Washington’da kalacağını düşünsem bile artık kendisinin de bu takımla başarı kazanamayacağını anladığını ve bu sezonun onun Washington ile son sezonu olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki ay içinde hep birlikte göreceğiz.


            İkinci olarak geçtiğimiz günlerde takas edilen bir zamanların yıldız oyuncusu Derrick Rose var. NBA’de taraflı tarafsız herkesin çok sevdiği bir isim olan eski MVP, Dennis Smith Jr. karşılığında eski takımlarından biri olan New York Knicks’e takaslandı. Burada aslında bu takasın Knicks’e yaradığını görüyoruz. Bu sezon Randle önderliğinde çok daha iyi bir Knicks izlediğimiz kesin. Ancak o da genç olmasından kaynaklı odağı düşebiliyor ve işte o zaman Knicks yeni bir saha içi lidere ve onlara oyundan ziyade, mental olarakta destek olacak bir isim gerekiyor. Bu isimin Derrick Rose olması ise Knicks’in adına çok iyi olduğunu düşünüyorum.

            Tabii bu takası Knicks adına değerlendirdik ancak Rose’un adının geçtiği iki takım daha vardı. LA ekipleri Lakers ve Clippers’ta yedekten gelip takımı düzene sokacak bir isim istiyorlardı ki normal olarak gözlerini Rose’a çevirdiler. İki takımda oyuncuyu elde edemedi.

            Ancak insan sormadan edemiyor, “Clippers’a veyahut Lakers’a gitseydi bir yüzük kazanabilir miydi?” Bu konuyu benim değerli arkadaşım ve okuyucumuz olan Eyüp’ün yorumu üzerinden değerlendirmek istiyorum. İlk olarak kendisinin yorumlarını direkt olarak onu ağzından aktarıyor ve kendisine yazıya sağladığı katkılar için teşekkür ediyorum.

            “Detroit’ten ayrılsın bence eski formuna yaklaştı. Tabii ki prime döneminde olamaz ama sakatlanıp durmuyor eskisi gibi. Bence Clippers iyi bir seçenek olabilir çünkü Lakers yeterince yıldız bulunduruyor. Hatta sırf yüzük için gitmiş adamlar var. D-Rose neden yüzük kazanmasın ki?”

            Eyüp’ün yorumuna baktığımızda aslında haklı olduğunu görüyoruz. Tabii ki de Derrick Rose artık bir süperstar değil ve kendini bir Harden veya Anthony Davis gibi istediği takıma takaslatamaz ancak çoğu NBA takipçisinin şu an Rose’u Knicks’te izlemek istediğini sanmıyorum. Ben şahsen Knicks’te gençleri yönlendiren onlara destek olan Rose’dan ziyade, Clippers’ta yedek kadronun önemli bir ismi olan şampiyonluk için mücadele eden daha yırtıcı ve rekabetçi bir Rose izlemek isterdim. Ancak maalesef durumlar pek öyle gelişmedi.

            Takas döneminin sonlarına yaklaşmamız sebebi ile artık üst üste takas haberleri gelmeye başlayacaktır. Sizde takas gelişmelerini yakından haberde olabilmek için Dosya Konusu veya Gündem serimizi okuyabilirsiniz. Görüşmek üzere. 


Yorumlar

  1. Eski bir D Rose hayranı olarak fikrime yer verdiğin için teşekkür ederim. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder