HAFTANIN TAKIMI: UTAH JAZZ

GÜNDEM:7-13 ŞUBAT NBA GÜNDEMİ

 

YAZAN:BURAK EMİR KILIÇ


NIKOLA VUCEVIC’TEN KARİYER REKORU!

      Chicago Bulls karşısında oynanan maçta Orlando Magic’in yıldız oyuncusu Nikola Vucevic kariyer gecesini yaşadı. 17/29 isabetler 43 sayı atan Vucevic kariyer rekorunu da egale etmiş oldu. Bu performansın yanına da 19 ribaund ve 4 asist ekledi.




STEPHEN CURRY!

      Bu hafta bir başka harika performansta Stephen Curry’den geldi. Dallas Mavericks’e karşı Curry, 19/31 ile 57 sayı kaydetti ancak bu olağanüstü performans galibiyete yetmedi.




LARRY NANCE JR. SAKATLANDI!

        Bu senenin sürpriz takımlarından olan Cleveland son zamanlarda dağılmaya başlamıştı. Takıma bir kötü haberde Larry Nance Jr.’dan geldi. Sol elindeki parmaklardan biri kırılan Nance’in sahalardan 4-6 hafta uzak kalması bekleniyor.


ÖMER FARUK YURTSEVEN!

      Milli oyuncumuz Ömer Faruk, Oklohama City’nin gelişim takımı olan OKC Blue ile anlaşma sağladı. Bunun yanında kameralara da forması ile birlikte poz verdi.




BROOKLYN NETS’TEN TAKIMA TAKVİYE!

            James Harden takasından sonra benchte ki katkısı oldukça sınırlı seviyeye inen Brooklyn, takıma Noah Venley’i kattı.


LAMELO BALL NADİR LİSTEDE!

     Son zamanların en formda oyuncusu LaMelo Ball bir NBA maçında +7 üçlük ve +10 asist yapan üçüncü oyuncu olarak tarihe geçti. Daha önce bu rekoru paylaşan diğer iki çaylak Stephen Curry ve Jason Kidd idi.


SETH CURRY TARİH YAZACAK MI?

      Bu haftaya Curry kardeşler damga vurdu. Seth Curry, bu sezonda istatistiklerini 50-50-100 olarak ilerletiyor ve şu anda bu performansı sağlayan ligin tek üyesi.

%50.3 FG-%50.7 ÜÇLÜK-%100 SERBEST ATIŞ



CHICAGO OYUNCULARI TARİH YAZDI!

     NBA tarihinde bir maçta aynı takımdan iki oyuncunun +8 üçlük isabeti bulduğu ilk an yaşandı.

Coby White-8/17 ÜÇLÜK-ZACH LAVİNE 9/14 ÜÇLÜK


ALL-STAR OYLAMALARINDA LİDERLER DEĞİŞMEDİ!

     All-Star oylamalarının ikinci sonucu üç gün önce paylaşıldı. Liderler hala değişmedi.

  Batı Konferansı: LeBron James

  Doğu Konferansı: Kevin Durant


KRAL YORULMUYOR!

     Üst üste üç maçı da uzatmaya giden Lakers, bu üç maçı da LeBron James’in kritik hamleleri sayesinde kazandı. İki maçta hücumu ile kazandırırken, OKC’ye karşı oynadığı son  maçta yaptığı savunma ile maçı kazandırdı. LeBron’un bu üç maçta ortalama tam tamına 42 DAKİKA süre aldı. 36 yaşında olan LeBron’un vücuduna ne kadar iyi baktığının bir kanıtı olarak da bu maraton akıllara kazınmış oldu.

 

 












Yorumlar